Omgeving

De Zilverkust in Portugal is een nog relatief onontdekt gebied op 85 km boven Lissabon. Je maakt er kennis met de echte Portugezen en het authentieke Portugese leven.

Je kunt er heerlijk rondtoeren, wijngaarden bezoeken, door kleine dorpjes dwalen, tweedehands markten afstruinen en niet te vergeten ongekend golfen en watersporten.

Lissabon ligt op een uurtje rijden en ook Coimbra en Porto liggen op rij afstand.

Culinair

In Foz do Arelho kun je heerlijk eten.

Direct om de hoek bij het vakantiehuis zitten een aantal lekkere restaurantjes, maar ook met een korte wandeling naar het strand tref je volop keuze in restaurants in alle prijsklassen en met een direct uitzicht op de Lagune of de oceaan.

Eerlijke Portugese gerechten met vis recht uit zee, klaargemaakt op traditionele wijze.

Voor wat meer culinair niveau kun je terecht in Caldas da Rainha, 10 minuten rijden of St. Martinho do Porto ook ca. 10 minuten. Daar vind je de traditionele kleine Portugese restaurantjes waar je voor 20 euro met z’n tweeën kunt lunchen inclusief een fles wijn. De Portugese wijn is niet te versmaden.

Op steenworp afstand zit een grote wijn winkel waar de wijnen uit alle regio’s van Portugal te verkrijgen zijn. Maar ook leuk is het bezoeken van een Quinta in de buurt, waar de wijn daadwerkelijk gemaakt wordt.

Hotel National in Caldas organiseert Fado-avonden waar gedurende de eenvoudige buffetmaaltijd Portugese Fado wordt gezongen.

In het vakantiehuis ligt een uitgebreid logboek met alle adresjes.