Cultuur

Centraal Portugal heeft een ongekende rijke culturele geschiedenis. De mogelijke dagtochten vanuit Foz do Arelho zijn er dan ook te veel om op de noemen. Een greep uit de vele mogelijkheden.

Caldas da Rainha, genoemd naar de warmwaterbronnen van de Koningin, is de dichtstbijzijnde grotere stad. (10 autominuten) Er is elke ochtend groente- en fruit markt op het centrale marktplein. Het heeft een aantal mooie musea en Caldas staat bekend om zijn creatieve keramiek.

De pittoreske stad Obidos (15 km) is een prachtig oud vestingstadje met leuke winkeltjes, restaurantjes en een fort.

Bezoek de baai van Peniche en eet op het schiereilandje Baleal een heerlijk verse tuna steak.

Lissabon met z’n bruisende nachtleven ligt op een uurtje rijden.

Het Cisterciënzer Klooster van Alcobaça (30 km) dateert uit de 12e eeuw en is lange tijd het middelpunt van godsdienst en cultuur geweest. Op het plein voor de kerk zijn gezellige terrasjes en een keer per maand vindt er een grote rommelmarkt plaats.
De bedevaartplaats Fatima (75 km) is een van de bekendste bedevaartplaatsen ter wereld. Pelgrims komen overal vandaan, soms te voet, soms kruipend over lange afstanden.

De Convento de Christo van vestingstad Tomar (85 km), dateert nog uit de 12e eeuw en werd opgericht door de Orde van de Tempeliers. Het is een indrukwekkend complex waar 5 eeuwen aan werd gebouwd.

Het Unesco klooster en kerk van Batalha (80 km) werd gebouwd door Koning Joao I als Dominicanenklooster. Vijf koningen van het huis van Avis hebben het daarna nog telkens uitgebreid tot het indrukwekkende bouwwerk wat het momenteel is.

Een boottocht naar de Berlenga Eilanden over de ruige oceaan is een unieke ervaring. Als je ter plekke bent kun je er snorkelen, rondwandelen of een boottochtje maken.​